Laan der Verenigde Naties 60, 3314 DA, Dordrecht
085-2104775 (op naam van Anders Verzuimmanagement)

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Laat het ons weten of stel uw vraag op het forum.

Waarom zou ik mij aansluiten bij Samenwerking Poortwachter Drechtsteden?

Waarom zou ik mij aansluiten bij Samenwerking Poortwachter Drechtsteden?
Iedere organisatie kan kosteloos vacatures uitzetten bij de aangesloten organisaties. De voordelen om je als deelnemer van Samenwerking Poortwachters Drechtsteden aan te sluiten zijn echter groot. Zo heb je als deelnemer recht op 12 gratis adviesgesprekken per jaar over verzuim gerelateerde vraagstukken en 10% korting op de tarieven. Daarnaast geef je je medewerkers de kans om zonder problemen makkelijker een passende functie te vinden bij een collega-ondernemer in de regio.

Ik sluit mij aan. Kan ik ook zo opzeggen?

Ja, opzeggen kan per mail en u heeft een opzegtermijn van één maand. U kunt dus altijd opzeggen.

Waarom zal ik een medewerker van een ander overnemen?

Als u een medewerker aanneemt uit het reguliere circuit, weet u soms niet wat voor medewerker u binnenhaalt. Past deze wel echt in mijn team? Bij mijn bedrijf? Samenwerking Poortwachter Drechtsteden doet een Arbeidsdeskundig onderzoek, onderzoekt de benutbare mogelijkheden en inventariseert alle mogelijke risico’s. Daarnaast heeft u via ons veelal recht op 5 jaar vangnetregeling van het UWV.

Is er een lijst met deelnemers beschikbaar?

Er is geen lijst beschikbaar, Er zijn nu echter al een groot aantal toonaangevende regionale bedrijven die onze samenwerking ondersteunen en lid zijn geworden.

Waarom zou ik mij als kleine ondernemer aansluiten, ik heb helemaal geen problemen?

Het klopt dat kleine bedrijven vaak een hele goede sociale cultuur hebben en de medewerkers door de korte lijnen zo gemotiveerd zijn dat, langdurig verzuim niet lijkt voor te komen. Toch is het zo dat ieder bedrijf helaas een keer te maken krijgt met een medewerker die een ongeluk of een ernstige ziekte krijgt. Dan is de schade bij een klein bedrijf zeer groot. Denk maar aan omzetverlies en mogelijk via premies, lang doorbetalen. Door u nu voor maar € 1,00 per medewerker per maand aan te sluiten, heeft u dan reductie op de kosten en heeft u een vraagbaak bij de hand. Daarnaast steunt u ook het regionale platform, doet u mee aan duurzaam ondernemen in de regio en kunt u gratis vacatures melden. Sluit u daarom nu aan

Ik heb een Arbodienst, kan ik dan wel met dit platform samenwerken?

Ja, een Arbodienst besteed haar re-integratie vaak uit. Het platform Samenwerking Poortwachter Drechtsteden vergroot uw kans op een geslaagde re-integratie zonder sancties. U kunt gewoon bij uw Arbodienst aangesloten blijven. Uw aansluiting bij ons platform is puur voor extra advies en hulp bij echte duurzame re-integratie. U steunt overige werkgevers in de regio en kunt gratis vacatures plaatsen.

Bemiddelen jullie alleen in / voor medewerkers van aangesloten bedrijven?

Nee, wij kunnen ook ondersteunen bij het zoeken naar geschikte mensen om aan de participatiewet te voldoen.