Laan der Verenigde Naties 60, 3314 DA, Dordrecht
078-2049047

Nieuwsbrief juli 2016

Nieuwsbrief juli 2016

De nieuwsbrief van juli is uit. Hierin lees je het laatste nieuws van Samenwerking Poortwachter Drechtsteden.

Eerste presentatie een feit!

Met gepaste trots vertelt directeur Henk Korstanje over de kick off van Samenwerking Poortwachter Drechtsteden. Met als thema ” is onze sociale zekerheid ziek ” werd een gemêleerd gezelschap aan ondernemers geïnformeerd over de missie van het nieuwe kenniscentrum. Tijdens de lunchbijeenkomst in het Postillion hotel te Dordrecht werd door verschillende sprekers onder andere duurzame inzetbaarheid, de transitievergoeding en de op handen zijnde wetswijziging door minister Asscher toegelicht.

Ontslagbegeleiding leidt vaak naar werk in andere branche.

Steeds meer werknemers die hun baan dreigen te verliezen vinden dankzij specialistische begeleiding werk in een andere branche. Daar waar in 2014 de helft van de mensen een nieuwe werkgever vond buiten de eigen branche, is dit percentage vorig jaar gestegen tot 75 procent. Ruim 70 procent verschuift ook naar een andere functie, een jaar eerder was dit nog 62 procent.
Dat blijkt uit het Nationaal Outplacement-onderzoek 2015. Outplacement is het traject voor het opvangen, begeleiden en adviseren van werknemers naar een andere passende werkkring. Het onderzoek had betrekking op 11.300 outplacementtrajecten. Ruim 7500 mensen (67 procent) vonden een andere baan. Het Nationaal Outplacement-onderzoek is uitgevoerd in opdracht van OVAL, de brancheorganisatie voor dienstverleners op het terrein van werk, loopbaan en vitaliteit.
Bron: Loopbaanvisie

Netwerkorganisaties vinden Samenwerking Poortwachter Drechtsteden

Netwerkorganisaties krijgen regelmatig vragen over Verzuimvraagstukken en alle gerelateerde facetten ervan. Mede omdat wetten en regels zo snel veranderen is het moeilijk hierin actueel te zijn en de leden goed voor te lichten. Nu Samenwerking Poortwachter Drechtsteden zich meldt als kenniscentrum voor deze lastige vraagstukken kunnen de leden van de netwerkorganisaties hier gebruik van maken. Toekomstige presentaties worden dan ook in samenwerking met één of meerdere netwerk-organisaties in de Drechtsteden georganiseerd.

Actueel in de media
Bedrijven moeten samen werken aan loopbaanmanagement!

loopbaanbeleidOm medewerkers een optimaal en duurzaam loopbaanperspectief te bieden, moeten bedrijven op een andere manier gaan kijken naar loopbaanmanagement. Zo zouden zij meer moeten samenwerken met andere bedrijven bij de ontwikkeling van loopbaanbeleid. Ook kunnen banen beter worden afgestemd op de aard van de mens om ze aantrekkelijk te houden.
Dit stelt prof. dr. Judith Semeijn bij de aanvaarding van het bijzonder hoogleraarschap Loopbaanmanagement bij de Open Universiteit. Haar inaugurele rede sprak zij uit op 10 juni 2016 in de Verkadefabriek in Den Bosch en heeft als titel: Loopbanen op weg naar duurzaamheid; over paden, hobbels en gidsen.
Bron: Managersonline.nl

Open de nieuwsbrief als pdf document.